Loes Arentsen

Hi! Ik ben Loes, webdesigner en bedenker van Divicademy

Wat leuk dat je deze pagina bezoekt en meer over mij wilt weten!

Ik deel graag met je hoe mijn liefde voor webdesign is ontstaan en waarom ik – ook met liefde – mijn eigen glazen ingooi en jou leer hoe je zélf aan je website sleutelt.

Liefde voor techniek

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door techniek. Als meisje van een jaar of 8 hield ik ervan om armbandjes en enkelbandjes te knopen voor wie maar wilde. En oké, ook voor wie dat niet wilde, maar dat terzijde.

Mijn vader – die net als ik graag de nieuwste gadgets heeft – kocht destijds zijn eerste draagbare autotelefoon. Het ding was zo’n 40 cm lang, 5 cm breed en 5 cm dik. De antenne was overigens verantwoordelijk voor tenminste de helft van die 40 cm. Een echt bakbeest dus!

Die telefoon vond ik dus echt geweldig. Een nieuw apparaat waarmee je overal kan bellen! Dus in plaats van mensen in mijn omgeving lastig te vallen met mijn geknoopte armbandjes, besloot ik mini-ringetjes te maken die perfect pasten om de – hele grote – antenne van die telefoon. Mijn vader heeft uiteraard voorkomen dat ik het ding vol zou hangen, maar er heeft er altijd één om de antenne gezeten.

Een nieuwe computer

Geboren in een ondernemersgezin kan ik me geen tijd herinneren zonder computer. Alle kinderen – we zijn met 4 – mochten altijd op de computer voor school, maar ook voor spelletjes. Toen er een computer kwam die ook op internet aangesloten werd, ging er een wereld voor ons open. Alleen het geluid al van het inbellen op de verbinding, geweldig!

Toen deze nieuwe computer op het kantoor stond en ik alle knopjes bestudeerde, zag ik een icoontje dat ik herkende. Dit icoontje – dat van een CD-Rom – stond namelijk ook op de achterkant van mijn cd van de Backstreet Boys! Uiteraard wilde ik dat direct uitproberen, dus hup, die cd in de computer en afwachten wat er ging gebeuren. Bleek dat er automatisch een video van de Backstreet Boys werd afgespeeld, uiteraard met geluid op vol volume. Mijn vader schrok zich rot en werd boos omdat hij bang was dat er iets met de nieuwe computer aan de hand was. En ik? Ik zag met glunderende ogen naar het scherm te kijken. Hoe magisch dat iets ‘vanzelf’ opstartte!

De eerste website

Fast forward naar ongeveer 10 jaar later. Tijdens mijn jaar highschool in USA wilde ik de thuisblijvers graag meenemen in mijn avontuur. Ik stuurde regelmatig mails met mijn verhalen, maar ik wilde meer. Dus heb ik mijn eerste website gebouwd, genaamd Loes in the USA. Ik had heel erg veel plezier in mijn familie en vrienden letterlijk een kijkje te geven in mijn Amerikaanse leven.

Eenmaal terug in Nederland ben ik in Groningen begonnen met mijn studie Accountancy & Controlling. En hoe dol ik ook op cijfers ben, het paste totaal niet bij me. Achteraf gezien heb ik veel te lang aangemodderd, geprobeerd er toch nog iets van te maken. Uiteindelijk ben ik gestopt en fulltime gaan werken.

Een sprong in het diepe

Eind 2017 ben ik vanwege de liefde verhuisd naar Lochem – de stad waar ik ben opgegroeid en waar ik een aantal jaar eerder mijn vriend heb leren kennen. Ik besloot dat ik niet wilde solliciteren, maar graag de sprong in het diepe wilde wagen. Tijdens mijn baan in loondienst had ik nog meer kennis gemaakt met de internet wereld en het bouwen van websites. En in mijn vrije tijd heb ik websites gebouwd als hobby. Ik wist, hier wil ik meer mee doen!

De oprichting van mijn bedrijf Online by Louise was een feit. Het designen van websites is geweldig en ik bouw ze allemaal in WordPress, in het thema Divi. Ik kan er zowel mijn creatieve als mijn technische ei in kwijt. Het is heerlijk om mezelf te verliezen in een uitdaging waarbij iets goed moet werken, maar er ook mooi uit moet zijn.

Divicademy-Loes-Arentsen

Divicademy

Voor mij is service bieden heel belangrijk. Ik help mijn klanten graag, ook nadat een website is opgeleverd. Als er een vraag binnenkomt, neem ik altijd de tijd om deze te beantwoorden.

Het kwam echter steeds vaker voor dat ik dezelfde vragen van mijn klanten kreeg. Zo is rondom de jaarwisseling een veelvoorkomende vraag hoe je het jaartal onderaan de website aanpast. Heel logisch dat deze vraag gesteld wordt, omdat dit iets is wat je maar één keer per jaar aanpast. Tegelijkertijd is dit een klassiek voorbeeld van een vraag waarvan ik denk dat mijn klant dit prima zelf kan aanpassen, mits ze de goeie uitleg krijgen.

Als ik een vraag krijg van een klant over het doen van een aanpassing, neem ik altijd een video op. Hierdoor kan de klant letterlijk stap voor stap nadoen wat ik doe. De reacties op deze video’s zijn altijd goed, het kan immers niet fout gaan op die manier. Het begon bij mij alleen een beetje te knagen. Bij elke vraag een nieuwe video opnemen, dat kan efficiënter… Bovendien geldt voor 95% van de video’s dat deze ook prima voor een andere klant te gebruiken is.

En zo ontstond het idee voor Divicademy; een online database met korte video’s over het onderhouden en aanpassen van je Divi website. Niet alleen voor mijn eigen klanten, maar voor iedereen die een Divi website heeft!

Met vertrouwen en plezier aan een website werken die voor jou werkt.
Jij hebt de touwtjes en tools in handen — je bent volledig onafhankelijk!
Pas je website aan, waar, wanneer en met wat je maar wil.

What else?

Natuurlijk is websites designen en bouwen niet het enige wat ik doe. Een paar feiten over mij op een rijtje:

Ik woon samen met mijn vriend Marco en onze dochter Ella in Lochem. Ik hou van wandelen met onze hond Ace. Heerlijk rond struinen in het bos en bij voorkeur niet over de grote paden, maar juist daar vanaf.

Het liefst maak ik van ons huis een urban jungle; een huis vol planten waar ik blij van word en zodat ik mijn groene vingers kan gebruiken. Ook wil ik graag een boekenkast – of eigenlijk bibliotheek – zoals in de film Belle en het Beest. Wat mij betreft kan je nooit genoeg boeken hebben en die verdienen een mooie plek.

Groene thee is mijn verslaving. Dagelijks drink ik met gemak meer dan 3 liter. Daarnaast hou ik van Italiaans eten, zowel warm als koud. Ik heb jaren in een Italiaanse ijssalon gewerkt, dat was dus echt een feestje voor me!

Als ik op de bank zit, heb ik altijd een dekentje over me heen. Als het buiten vriest, maar ook als het meer dan 30 graden is. Van die 30 graden heb ik overigens ook geen last. Ik ben een echte zomerliefhebber, het kan mij niet warm genoeg zijn. 

Ik krijg energie van weekendjes weg met Marco en Ace, maar ook met vriendinnen of een hele vriendengroep. Ik hou van festivals, gezellige avonden met vrienden en familie. En tegelijkertijd geniet ik enorm van avondjes lekker op de bank met een goede serie.

Ik eindig elke dag – echt, er zijn geen uitzonderingen – met een boek in bed. Ik lees mezelf elke avond in slaap, zodat ik rustig en ontspannen naar dromenland ga. Al droom ik eigenlijk nooit, mijn nachten zijn grote zwarte gaten. De keren dat ik per jaar droom, zijn op 1 hand te tellen.

Divicademy-Loes-Arentsen

Wil jij direct aan de slag en ontdekken hoe…

  • jij met vertrouwen aan je eigen website kan werken?
  • jij altijd álles zelf kan aanpassen, zodat je morgen al je nieuwe dienst of product kan lanceren?
  • een website technisch en inhoudelijk altijd klopt en veilig is?
  • je nooit meer hoeft te zoeken en tijd bespaart omdat je met 1 klik op de knop toegang hebt tot de instructievideo die jij nodig hebt
  • jij geld bespaart omdat je voortaan snel en makkelijk zelf aanpassingen doet aan je website?

Meld je dan aan voor Divicademy en haal het maximale uit jouw Divi website

 

Instagram

Via Instagram geef ik je een kijkje in mijn leven als webdesigner. Ik laat je zien waarmee ik bezig ben, deel regelmatig tips en vertel je over de nieuwste updates