Mijn januari 2023

Mijn hoogtepunten, ontdekkingen en aanraders

Even terugblikken aan het einde van de maand: Wat heb ik gedaan? Welke nieuwe dingen heb ik ontdekt? Wat heb ik (veel) gebruikt? Wat heb ik voor klanten mogen doen? Je leest het in de Mijn maand blogs.Deze keer duiken we in mijn januari 2023 avonturen.

Vrienden van Amstel Live

Op maandag 16 januari bezocht ik samen met 7 vriendinnen VVAL. Ik ben er al een paar keer eerder geweest, maar het blijft fantastisch! Wat een geweldig feest was het weer. Helemaal uit ons dak gegaan met Anouk, Krezip, een ‘old skool hiphop’-rondje met onder andere Crane en Typhoon, en optredens van heel veel andere artiesten. Als je nog nooit naar VVAL bent geweest: echt een dikke aanrader. Meer dan 3 uur non-stop feest met een heleboel artiesten. Er zit altijd wel wat bij wat je leuk vindt 🥳

Het enige probleem is aan kaarten komen, maar daarvoor heb ik een tip: Schrijf je in op de VVAL-nieuwsbrief. De kaartverkoop is altijd een jaar van tevoren – en dan is het meteen uitverkocht. Voor deze editie kocht ik pas een maand van tevoren kaarten! Dat was mogelijk omdat ik een mailtje zag over vrijgekomen kaarten. Geen garantie natuurlijk, maar bij ons is het gelukt!

Thee van Evelief

Groene thee is mijn verslaving. Ik drink makkelijk 3 liter per dag. Witte thee vind ik ook lekker, maar zoete of donkere thee is niet mijn ding. Ik heb liever verse thee dan thee uit een zakje.

Af en toe ga ik naar De Pelikaan in Lochem om verse thee te halen, maar vaker bestel ik online thee bij de webshop Evelief.

Mijn absolute favoriet is Evelief’s No. 1; een heerlijk frisse groene thee die ik letterlijk in bulk inkoop: deze maand kwam er weer een bestelling van 600 gram van deze smaak binnen. Een waanzinnig lekker geurende thee met een lichte en frisse smaak. Echt een dikke aanrader voor mede-theeleuten. Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat ze het geen lekkere thee vinden – zelfs niet van verstokte koffiedrinkers. Dat zegt toch genoeg?!

Een andere favoriet uit Evelief’s webshop is Green Lemon Sencha. Ook lekker fris en iets neutraler. En naast thee vind je er ook veel leuke cadeautjes en accessoires.

Fotoshoot

Mijn laatste zakelijke fotoshoot was in november 2019, dus het werd hoog tijd voor nieuwe foto’s. Deze keer deden Angela en ik een duoshoot bij Marieke van Dulmen. We kozen voor een duoshoot omdat Angela en ik later dit jaar samen iets gaan lanceren, waarvoor we ook foto’s nodig hebben. Door een dubbele shoot te boeken bij Marieke hebben we allebei nieuwe foto’s én een aantal gezamenlijke foto’s. Twee vliegen in één klap dus!

De fotosessie vond plaats in Apeldoorn bij de Workmode Studio van Hashtag Workmode – een industrieel gebouw met talloze ramen, wat zorgde voor een overvloed aan natuurlijk licht! Visagiste Sevda, die momenteel meedoet aan Mrs Netherlands Universe 2023, verzorgde onze make-up.

Toen ik de foto’s van Marieke ontving, straalden ze precies uit hoe ik me die dag voelde: ontspannen en tegelijkertijd krachtig. Het was ontzettend moeilijk om een keuze te maken, want er waren zoveel geweldige foto’s. Ik ga ze gebruiken op mijn nieuwe website en natuurlijk zul je ze ook op mijn social media voorbij zien komen.

Jaarplanning in Notion

Notion is een projecttool die ik al een tijdje gebruik voor mijn eigen takenlijsten, maar ook die van mijn VA en video-editor. Voor alle websites die ik maak, is er een gedeelde omgeving voor mijn klanten waar ze alle input kunnen aanleveren. Kortom, een veelzijdige tool waar ik met veel plezier gebruik van maak.

In januari stel ik altijd een jaarplanning op waarin ik (financiële) doelen vastleg en globaal bepaal wat ik wanneer in het jaar doe. Deze keer gebruikte ik Notion hiervoor en ik ben er helemaal blij mee. De planning is opgedeeld in kwartalen, maanden, weken en zelfs dagen.

Omdat ik inmiddels redelijk bekend ben met Notion, heb ik zelf iets in elkaar gezet. Als je Notion ook gebruikt, maar niet goed weet waar te beginnen met het maken van een jaarplanning, zijn er genoeg aanbieders van sjablonen waar je een opzet kunt vinden die bij jou past. En het gaat niet alleen om jaarplanningen, maar ook om social media planningen, verschillende manieren om notities te categoriseren en archiveren. Notion is zo veelzijdig dat het soms moeilijk is om het overzicht te bewaren. Mijn advies is daarom om sjablonen te gebruiken of iemand een goede Notion-omgeving voor je te laten opzetten.

En verder…

Bracht ik een dag door bij Thermen Bussloo, waar ik naast het bijwonen van verschillende opgietingen ook flink gebrainstormd heb over nieuwe plannen voor mijn bedrijf. Een heerlijke combi: ultieme ontspanning en daarna sparren over nieuwe ideeën.

Ging de website van Fysio Vakbond live – een redesign van een zeer uitgebreide website boordevol informatie voor fysiotherapeuten.

Begon ik aan de Holleeder-trilogie van Astrid Holleeder. Zodra ik deze uit heb, zal ik je vertellen wat ik ervan vind!

Dat was ‘m weer, mijn maand januari – mijn hoogtepunten, ontdekkingen en aanraders. Wil je meer weten over iets wat ik in deze blog benoem? Stuur me een berichtje, ik help je graag verder.

Liefs, Loes

Deze blog bevat mogelijk affiliate links. Ik heb enkel affiliate samenwerkingen met partijen waar ik 100% achter sta.