Mijn december 2022

Mijn hoogtepunten, ontdekkingen en aanraders

Even terugblikken aan het einde van de maand: Wat ik heb gedaan? Welke nieuwe dingen heb ik ontdekt? Wat heb ik (veel) gebruikt en raad ik aan? Wat heb ik voor klanten heb mogen doen? Je leest het in de Mijn maand blogs.

Geïnspireerd door deze post van Birgit Luijk heb ik besloten elke maand mijn favorieten / hoogtepunten / aanraders met je te delen in een blog. Deze eerste versie gaat over december 2022.

Elektrische deken

Een enorme koukleum, that’s me! Eind november heb je het wellicht op mijn stories gezien: ik deelde dat ik er over nadacht om een elektrische deken te bestellen.
Elke avond als ik in bed kroop, duurde het zo lang voordat ik mezelf – en dan met name mijn voeten – opgewarmd had. Zonder dat ik er om vroeg, kreeg ik enorm veel reacties en al snel was ik overstag: ik heb een elektrische deken besteld! Doorslaggevend was een reactie van iemand die zei ‘de elektrische deken heeft mijn relatie gered, omdat er nu nooit meer discussie is over koude voeten opwarmen bij mijn partner’. Dus vanwege deze win-win (voor mij én Marco) situatie heb ik een elektrische onderdeken besteld. Puur alleen voor in bed dus en ik ben er zó blij mee! Even 10 minuten aan voordat ik naar bed ga en zodra ik er in kruip doe ik ‘m uit, maar is mijn bed dus heerlijk warm. Een heerlijk kadootje voor mezelf en Marco is ook blij dat ik hem niet meer nodig heb als kachel 😉

Boek: “Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold” door Israel van Dorsten

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet lees. Ik lees veel verschillende genres, waaronder waargebeurde verhalen. Van dit boek ben ik echt onder de indruk. Het boek gaat over de kinderen van Ruinerwold, geschreven door één van die betreffende kinderen zelf; Israel van Dorsten.
Hij beschrijft zijn leven in volledige afzondering van de rest van de wereld, wat dit met hem gedaan heeft en hoe hij er toe is gekomen om de boerderij te verlaten en zijn verhaal aan de politie te vertellen.
Ik weet dat er in 2021 een documentaire is gemaakt, maar die heb ik nog niet gezien. Wellicht dat die in mijn blog van januari terug komt 😉

Start verkoop Dot along

Begin 2020 kreeg ik een berichtje van Nienke van Stipstijl met een idee: een jaarlijkse dot along. Tijdens de eerste lockdown wilde Nienke iets organiseren wat je zelf thuis kan doen op een moment dat het jou zelf uit komt, maar dat je toch tegelijkertijd samen met andere stippers maakt. Elke week krijg je een deel van een stippatroon toegestuurd en in een aantal weken ontstaat er een mooi kunstwerk. Naïef als we waren, dachten we dit wel ‘even’ te kunnen opzetten. Het werd letterlijk nachtwerk, maar wat was het leuk! Het was zo’n succes (er deden meer dan 500 mensen mee!) dat Nienke dit jaarlijks organiseert.

In 2023 is de vierde editie en de verkoop is op maandag 12 december van start gegaan.
Als webdesigner ben ik jaarlijks betrokken bij dit project en dat is zo super leuk! Tegenwoordig pakken we het iets professioneler aan. Er gaat voor de voorverkoop van een project als deze, een flink proces vooraf. Marissa heeft dit jaar alle visuals gemaakt en bepaalt daarmee de looks & feels van deze editie. In de webshop bouw ik daar op verder. Technisch moet er geregeld worden dat iedereen die een ticket koopt de juiste mails ontvangt en wordt toegevoegd aan de besloten online leeromgeving. En uiteraard moeten de bestelling door worden gezet naar het magazijn, waarbij moet worden geregeld dat deze niet direct verstuurd wordt.
De start van de verkoop was weer top en alles ging technisch ook helemaal goed. Nieuwsgierig naar wat de Stipstijl dot along precies is? Check de Stipstijl website en doe gezellig mee als het je leuk lijkt!

Vanouds Doetinchem

Werken, lekker lunchen en een goeie vrijmibo, dat wil toch iedereen? Op vrijdag werk ik altijd buitenshuis met Angela. Naast dat Angela fijn is om mee samen te werken en we altijd toffe plannen maken, draait het bij ons ook altijd om goed eten en drinken. En precies dat is wat je kan bij Vanouds Doetinchem, wij zijn fan!
In december zijn we er een aantal keer geweest en het hoogtepunt was vrijdag de 30e. Van 10.30u tot 20.30 waren we van de partij. We hebben fijn gewerkt, goede gesprekken gehad, teruggeblikt op 2022 en plannen gemaakt voor 2023. Uiteraard onder genot van een lekkere lunch en aan het einde van de middag een heerlijke borrelplank met de lekkerste gin tonics met rood fruit.
Mocht je dus een keer in Doetinchem zijn, ga dan dus vooral lunchen of borrelen bij Vanouds!

Kennis.shop

Marketeers Parsifal en Kars hebben Kennis shop opgezet: een betaalpagina waarmee je eenvoudig kennis-producten (cursussen, trainingen, workshops, e-books, etc) kunt verkopen. Deze betaalpagina hebben ze opgezet met hun eigen expertise: bewezen (neuro)marketingtechnieken waardoor je jouw omzet eenvoudig verhoogt. Ze zijn nu nog in de voorlancering. Dit betekent dat je wel al gebruik kan maken van de betaalpagina’s, maar ze nog niet helemaal klaar zijn met het bouwen van het gehele systeem. Daardoor krijg je een veel betere prijs. As we speak loopt er een lifetime licentie voor een schijntje, maar daar zijn maar een beperkt aantal licenties van beschikbaar.
Wil je meer weten? Check kennis.shop.

Cricut Joy

Creatief bezig zijn, that’s me! Uiteraard zie je dat terug in mijn bedrijf: designen! Maar ik vind heel veel dingen leuk. Zo heb ik bijvoorbeeld jaren geschilderd – waarvan ik me steeds weer voorneem om dat vaker te gaan doen, maar komt er gewoon niet van.
Ik zat al een tijdje te kijken naar een Cricut snijmachine. Hiermee kan je van alles en nog wat personaliseren. Je kan kaarten maken, stof bedrukken, voorwerpen bestickeren. Ik heb de Cricut Joy Gift Bundle besteld; naast de machine heb je meerdere materialen en benodigdheden.
Met een programma kun je ontwerpen wat je wilt en dit is echt zo easypeasy! Daarna met bluetooth contact maken en het snijden wordt automatisch gestart.

Om uit te proberen heb ik 3 bekers gemaakt voor mijn nichtjes en neefje. Die zijn inmiddels vol in gebruik en zien er ook na de vaatwasser nog top uit.
Hier ga ik veel mee maken de komende tijd!

En verder…

Heb ik uiteraard genoten van Sinterklaas en de feestdagen. Veel gezelligheid met familie en vrienden 💜

Ontdekte ik op Instagram @atlj.V en @cricut_nl (beiden vol toffe Cricut inspiratie)

Las ik de Crossfire-reeks van Sylvia Day uit

Heb ik tranen gelachen om deze reel

Ben ik begonnen aan het designen van een nieuwe website van mijzelf (daar kan ik nu nog niets van laten zien) en kom ik er wederom achter dat ik dat super moeilijk vind… Ik kan je dus nog niets laten zien, wellicht volgend maand!

Dat was ‘m, de eerste editie van Mijn maand – mijn hoogtepunten, ontdekkingen en aanraders. Wil je meer weten over iets wat ik in deze blog benoem? Stuur me een berichtje, ik help je graag verder.

Liefs, Loes

Deze blog bevat mogelijk affiliate links. Ik heb enkel affiliate samenwerkingen met partijen waar ik 100% achter sta.