Divi update 4.9 – wat is er nieuw?

Er is weer een nieuwe update van Divi, namelijk 4.9. Deze update heeft een hele handige functie waar ik je graag iets meer over vertel. Het wordt heel makkelijk de kleuren op je website vast te zetten en in één keer aan te passen.
Overal in Divi kun je kleuren aanpassen. Denk hierbij aan de achtergrond of randen van secties of rijen, maar ook in alle modules vind je kleurinstellingen voor de tekst, achtergronden, randen en schaduwen, etc. Deze kleuren zijn statisch, dat wil zeggen dat je de kleur per onderdeel moet instellen en eventueel veranderen.
Waarom bloggen voor ondernemers verstandig is

Globale kleuren

Elegant Themes heeft een nieuwe functie toegevoegd waar ik heel erg blij van word: globale kleuren. Hierdoor pas je een kleur, die op verschillende plekken in een pagina wordt gebruikt, in één keer aan.

Divi update 4.9 globale kleuren kleurinstellingen

Zodra je de kleurinstellingen opent, zie je een aantal opties. In het voorbeeld pas ik een achtergrond kleur aan, maar deze opties worden in elke willekeurige sectie, rij of module bij kleurinstellingen weergegeven.

Uiteraard is er de mogelijkheid om een kleur direct toe te voegen (1) door op het grote vlak te klikken en de hex-code (kleurcode beginnend met een #) van de kleur in te voeren.

Daarnaast kun je kiezen voor de 8 standaard kleuren die Divi toont (2). Door op de 3 stipjes onder het pipetje te klikken, krijg je meer kleursuggesties te zien.

Bij percentage (3) – wat overigens een hele slechte vertaling is, dit had ‘recent’ moeten zijn – vind je de recent gebruikte kleuren. Hier is maar ruimte voor 8 kleuren. Als je een tijdje geen aanpassingen op je website hebt gedaan, wordt hier helemaal niets weergegeven.

Globaal (4) is de nieuwste functie van Divi, waarin je kleuren vast zet. Ik adviseer je om hier onder alle kleuren van je huisstijl te plaatsen, zodat je hier altijd bij kunt.

Door globale kleuren te gebruiken, kan je met één muisklik de betreffende kleur op je gehele pagina aanpassen. Dat betekent nooit meer alle losse modules langs lopen als je een andere kleur wilt gebruiken.

Divi update 4.9 globale kleuren zoek en vervang

Globale kleuren toepassen op een bestaande pagina

De globale kleuren functie gebruik je niet alleen als je een nieuwe pagina bouwt, op een bestaande pagina is het ook heel eenvoudig om deze toe te passen.

De zoek en vervang functie van Divi kun je ook gebruiken voor de globale kleuren. Hierdoor kun je in één keer de betreffende kleur op de hele pagina veranderen naar de globale kleur. En dan maakt het niet uit of het om een sectie-, rij- of modulekleur gaat. Alles wordt in één keer meegepakt.

De zoekfunctie activeer je door eerst de kleur te selecteren die je wilt zoeken op de gehele pagina, in te voeren. Dit kan in elke willekeurige kleur-instelling, in elke module, rij of sectie.

Vervolgens klik je met de linker muis knop op het pipetje. Er opent een klein schermpje met verschillende mogelijkheden. Je kiest voor ‘landingspagina’ – wederom een hele slechte vertaling van ‘zoek en vervang’.

Divi update 4.9 globale kleuren vervangen

In de pop-up zie je bovenaan de gekozen kleur die op de pagina gezocht en vervangen gaat worden. Bij ‘maximale breedte van de afbeelding’ – een slechte vertaling van ‘vervang met’ – kies je de globale kleur naar wens.

Vink ‘vervang alles’ aan en klik op ‘antwoord’ – waar eigenlijk ‘vervang’ hoort te staan.

Overal waar de eerst gekozen kleur op de pagina werd weergegeven, is nu de globale kleur te zien. En als je die globale kleur aanpast, wordt de kleur dus overal aangepast.

Bespaar tijd met globale kleuren

Door globale kleuren in te stellen, hoef je nooit meer handmatig huiskleuren toe te voegen. Bovendien is een kleurwijziging met een paar muisklikken doorgevoerd. Stel daarom jouw huisstijl kleuren in als globale kleuren en bespaar jezelf tijd!

Heb jij een WordPress website met Divi en wil je op de hoogte blijven van alle updates? Schrijf je in voor de gratis Divi Mail en ontvang tips & tricks voor jouw website.

Deze blog bevat mogelijk affiliate links. Ik heb enkel affiliate samenwerkingen met partijen waar ik 100% achter sta.